Zangeres Fay Claassen.
Zangeres Fay Claassen. ((Foto: www.fayclaassen.com))

Meer Jazz Prijs voor zangeres Fay Claassen

HOOFDDORP - Locoburgemeester Marja Ruigrok reikte vrijdag 24 mei tijdens het TAKE OFF Music Event in De Meerse de Meer Jazz Prijs uit aan zangeres Fay Claasen.

De Meer Jazz Prijs is met editie 2019 voor de 22ste keer uitgereikt. Het is geen prijs voor veelbelovend talent, maar een eerbetoon aan zeer ervaren musici, mensen met een imposante staat van dienst. Een prijs voor musici die hun sporen lang en breed hebben verdiend.

Fay Claassen studeerde van 1990 tot 1994 jazzzang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Al tijdens haar studie werd ze twee maal onderscheiden, met een 'Onderscheiding voor Uitmuntendheid'. Alom wordt ze beschouwd als een van de grootste talenten onder de jongere generaties jazzvocalisten. Ze stond op vele internationale podia. In 2009 won ze haar eerste Edison voor haar 'Shakespeare Album'. Eerder al, in 2006, was ze winnares van de Chet Baker Award, voor haar album 'Two Portraits of Chet Baker'.
Voor haar recentste cd werkte Claassen samen met de Amerikaanse arrangeur en dirigent Bob Brookmeyer.

Meer Jazz Prijs

Dan komt nu de Meer Jazz Prijs bij. De prijs is een door goudsmid Eric van Limpt ontworpen en vervaardigd sieraad. De prijs is eerder uitgereikt aan onder meer Rita Reys, Jean 'Toots' Thielemans, Louis van Dijk, Greetje Kauffeld, Edwin Rutten, Piet Noordijk, Ack van Rooijen, Cor Bakker en Scott Hamilton.

Meer berichten