Morgen draagt raad nieuwe burgemeester voor

Het gemeentewapen van Haarlemmermeer sinds 1 januari 2019.
Het gemeentewapen van Haarlemmermeer sinds 1 januari 2019. ((Foto: world wide web))

HAARLEMMERMEER - De gemeenteraad van Haarlemmermeer vergadert morgen (maandag 3 juni) vanaf 18.00 uur over de voordracht voor de nieuwe burgemeester van de gemeente.

De vergadering is besloten. Nadat de raad het besluit heeft genomen, begint een openbaar gedeelte waarin de vice voorzitter van de raad, Ron Heimerikx, bekend maakt wie wordt voorgedragen. Het openbare gedeelte is te volgen via https://gemeenteraad.haarlemmermeer.nl

De bekendmaking van het moment waarop de vergadering openbaar is, gebeurt via twitter https://twitter.com/hlmmrraad ofwel: @HlmmrRaad.

De kroon (de koning en zijn ministers) ontvangt de voordracht van de gemeenteraad en benoemt daarna de nieuwe burgemeester van Haarlemmermeer.

Verplicht

Haarlemmermeer was wettelijk verplicht op zoek te gaan naar een nieuwe burgemeester door de fusie, per 1 januari 2019, van de oude gemeente Haarlemmermeer met Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Tot november 2017 was Theo Weterings ruim 10 jaar burgemeester van Haarlemmermeer, hij werd burgemeester van Tilburg. Sindsdien was Onno Hoes waarnemend burgemeester van het oude, en sinds 1 januari 2019 van het nieuwe Haarlemmermeer. In maart maakte Hoes bekend niet te zullen solliciteren voor een definitieve benoeming.

De vorige burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude was Pieter Heiliegers. Hij is sinds vorig jaar burgemeester van Uithoorn.

Meer berichten