Fietsen voor het goede doel.
Fietsen voor het goede doel. ((Foto: Lions Schiphol))

Benefiets op Schiphol

SCHIPHOL - Lions Club Schiphol organiseert voor zaterdag 29 juni de allereerste fietstoertocht rondom Schiphol en biedt de deelnemers de mogelijkheid om Schiphol te bekijken en beleven vanuit een uniek perspectief. Al fietsend leveren de deelnemers ook een bijdrage aan de Lions goede doelen, waaronder Biosoepi, Stichting Bretels en het Ronald McDonald huis.

Fietstocht Schiphol voor het goede doel

Het thema van de toertocht is '100 jaar Nederlandse luchtvaart'. Na ontvangst met koffie bij het startpunt van de toertocht stippelt iedereen een route naar keuze uit met een lengte tussen 25 en 50 kilometer. Tijdens het fietsen zijn verschillende musea te bezoeken, veelal gratis of tegen sterk gereduceerd tarief. Ook zijn er diverse attracties met acties onderweg, zoals gratis entree en kortingen op aankopen. Het open huis bij de Sneeuwploeg van de Luchthaven Schiphol is te bezoeken en te leren is hoe de luchthaven bij sneeuw en ijzel de Luchthaven in bedrijf houdt. Er is een gratis kaasproeverij, gratis soep verzorgd door partner Biosoepi, de deelnemers kunnen op de foto met hun fiets en een historisch vliegtuig op de achtergrond. En de luchtvaartmarkt met luchtvaart relikwieën is te bezoeken. Aan het eindpunt van de tocht is er een hapje en drankje.

Informatie

Starten kan tussen 10.00 en 12.00 uur, finishen kan tot 17.00 uur. Start en finish zijn bij Jetsupport, Thermiekstraat 158, 1117 BG, Schiphol Oost. Er zijn enkele parkeerplaatsen. Deelnemen aan deze unieke fietstocht kost 10 euro per fietser of 20 euro per deelnemend gezin. De opbrengsten gaan volledig naar de goede doelen van Lions. Aanmelden: https://schiphol.lions.nl.

Meer berichten