Voor (deelnemende) kinderen is er een speciale Kinderloop.
Voor (deelnemende) kinderen is er een speciale Kinderloop. ((Foto: PR))

Samenloop voor Hoop weer in Hoofddorp

HOOFDDORP - De Samenloop voor Hoop is een 24 uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor KWF-kankerbestrijding. In Haarlemmermeer is het evenement na 2 jaar weer in Hoofddorp. In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 juni wordt stilgestaan bij kanker én het leven gevierd. Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is.

Het concept van de SamenLoop voor Hoop is simpel. Teams van vijftien deelnemers melden zich aan, laten zich sponsoren en wandelen 24 uur lang over een ongeveer 671 meter lang parcours bij de Toolenburgerplas. "Of je nu 6 minuten of 6 uur lang wilt wandelen, het kan en mag allemaal. Dat is het hele idee van de SamenLoop: het is voor iedereen," laat de organisatie weten.

Ook voor kinderen is het belangrijk om kanker een plek te geven

Tijdens de SamenLoop voor Hoop is er ook een KinderLoop. Dit is een verkorte sponsorloop van 24 minuten op zondag 23 juni. Want ook voor kinderen is het belangrijk om kanker een plek te geven. Ze mogen uiteraard de hele dag (en nacht) door meelopen, maar er is een apart moment dat ze de verkorte sponsorloop over hetzelfde parcours lopen. Verder komt er een apart jeugdterrein met kinderactiviteiten.

Eregasten

Dinsdag 13 november werd het samenwerkingscontract met het Adamas inloophuis ondertekend. Adamas verleent tijdens het 24-uurs evenement medewerking door de eregasten te ontvangen en te begeleiden. Iedereen die ooit de diagnose kanker heeft gehad, is welkom als eregast op de Samenloop voor Hoop. Tijdens hun aanwezigheid worden de eregasten in de watten gelegd en zijn meer dan welkom tijdens de prachtige ceremonies. Er zijn workshops, massages en hapjes en drankjes. Interesse? Opgeven kan op: samenloopvoorhoop.nl/haarlemmermeer of volg www.facebook.com/samenloopvoorhoophaarlemmermeer.

"Er is geen bedrijf of instelling geweest, die niet positief reageert"Ook het bedrijfsleven is betrokken bij de Samenloop voor Hoop. In Haarlemmermeer komt de organisatie alleen maar enthousiasme tegen. "Er is nog geen bedrijf of instelling geweest, die niet positief is over onze plannen. Misschien komt het, omdat we alle betrokken partijen laten zien, dat we het heel bevlogen, degelijk en doordacht willen aanpakken. We denken dat daarom ook gerenommeerde Haarlemmermeerse bedrijven en leden van Ondernemend Hoofddorp zich nu al nauw betrokken voelen bij het Samenloop-evenement. Extra leuk is dat waarnemend burgemeester Hoes al heel snel zijn medewerking aan de Samenloop heeft toegezegd."

Bedrijven kunnen de Samenloop op allerlei manieren een warm hart toedragen. Door sponsoring in geld of met gratis levering van goederen of diensten. "Maar we vinden het ook geweldig als ondernemingen met bedrijfsteams willen meelopen. Als er bedrijven zijn die ons op welke wijze dan ook, willen helpen, is het aanmelden als sponsor, met een bedrijfsteam of als vrijwilliger heel eenvoudig via onze website."

Inmiddels zijn er al 58 acties opgezet door de teams die meedoen aan de Samenloop Haarlemmermeer met een tussenstand van 58.043 euro. De acties staan op https://acties.samenloopvoorhoop.nl (kies voor 'Samenloop Haarlemmermeer'). Ook is hier een donatie te doen aan een team naar keuze.

Aanmelden en informatie:
www.samenloopvoorhoop.nl/haarlemmermeer

"Samen komen we steeds dichterbij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker"

Meer berichten