De gemeentegrens van Haarlemmermeer.
De gemeentegrens van Haarlemmermeer. ((Foto: Archief Rodi))

Provincieplannen voor Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER - De provincie heeft vrijdag 14 juni het coalitieakkoord gepresenteerd. De belangrijkste plannen voor de komende 4 jaar zijn bekend, maar wat betekent dat concreet voor Haarlemmermeer?

NH Nieuws heeft de belangrijkste plannen op een rijtje gezet:

  • De Nieuwe Bennebroekerweg wordt opgewaardeerd om de nieuwe woonwijken in Hoofddorp goed te ontsluiten
  • Er wordt onderzocht of de Noord-Zuidlijn doorgetrokken kan worden naar Schiphol en Hoofddorp.
  • De inzet van stillere en schonere vliegtuigen en minder nachtvluchten blijven voorwaarden waaraan Schiphol moet voldoen.
  • Voor agrarische ondernemers, drinkwaterbedrijven en de natuur kan verzilting een probleem zijn. Daarom gaat de provincie de effecten van verzilting onderzoeken.

Duinpolderweg

De nieuwe coalitie wil deze collegeperiode investeren in hoogwaardig openbaar vervoer en fietsverkeer. De Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp wordt klaargemaakt om de nieuwe woonwijken beter te ontsluiten. De omstreden Duinpolderweg staat nu gepland langs Bennebroek, door Zwaanshoek naar deze Nieuwe Bennebroekerweg. De nieuwe coalitie dwarsboomt de vorige door opnieuw alle Noord-Hollandse belanghebbenden te horen over deze nu nog geldende voorkeursvariant. "Naar aanleiding van deze gesprekken zal, op basis van het Noord-Hollandse belang, opnieuw gesproken worden met provincie Zuid-Holland over de verdere realisatie van de weg en de voorkeursvariant," zegt beoogd gedeputeerde Cees Loggen.

Resultaat

Het akkoord is het resultaat van ruim zes weken onderhandelen onder leiding van formateur en Tweede Kamerlid Laura Bromet. Zita Pels (GroenLinks), Cees Loggen (VVD), Ilse Zaal (D66) en Adnan Tekin (PvdA) bereikten overeenstemming over de speerpunten van de provincie voor de komende 4 jaar.

Diverse interviews en de uitgebreide plannen zijn te vinden op:

www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

I.s.m. Mediapartner NHNieuws

Meer berichten