Stateloos zijn, betekent dat je geen nationaliteit, geen paspoort en geen rechten hebt.
Stateloos zijn, betekent dat je geen nationaliteit, geen paspoort en geen rechten hebt. ((Foto: Screenshot www.unhcr.org))

Staatlozen in Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER - De fractie van ChristenUnie-SGP Haarlemmermeer heeft vragen aan het college gesteld met betrekking tot staatlozen in de gemeente.

De fractie ziet staatloosheid als een groot probleem, omdat deze mensen rechteloos in Nederland leven. Dit betekent dat zij niet kunnen bouwen aan hun eigen leven en aan hun rol in onze samenleving. Wie staatloos is, heeft geen officiële nationaliteit, geen paspoort en geen rechten.

ChristenUnie-SGP Haarlemmermeer wil van het college weten hoeveel staatlozen er in Haarlemmermeer zijn en als het college dit niet kan aangeven, waarom dit niet in kaart is gebracht. Daarnaast wil de fractie weten of het college in beeld heeft welke mensen staatloos zijn en of het college bereid is om de mogelijkheden voor opneming van staatlozen in de gemeentelijke basisadministratie te onderzoeken en actief uit te voeren. Tot slot vraagt de ChristenUnie-SGP Haarlemmermeer-fractie zich af of het college in gesprek is met het ministerie van Justitie en Veiligheid om de situatie van deze mensen zo spoedig mogelijk te verbeteren.

https://www.unhcr.org/nl

Meer berichten