Auto komt onder vrachtwagen

Algemeen
De auto kwam in volle vaart in botsing met een vrachtwagen die was afgeremd voor een file.
De auto kwam in volle vaart in botsing met een vrachtwagen die was afgeremd voor een file. (Foto: Rowin van Diest)

door Rowin van Diest

HOOFDDORP - Een personenauto is maandag 24 juni aan het einde van de ochtend deels onder een vrachtwagen terecht gekomen. Het verkeersongeval gebeurde rond kwart voor 12 op de A4 bij Hoofddorp, richting Den Haag. Meerdere ambulances, de brandweer en politie werden gealarmeerd om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben de twee inzittenden van de auto nagekeken. Wonderwel kwamen zij er zonder zware verwondingen vanaf. Wel is minstens een persoon per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

De bestuurder van de vrachtwagen verklaarde tegenover de politie dat hij moest afremmen voor het verkeer voor hem. De vrachtwagenchauffeur zou al stil hebben gestaan, waarna hij enkele seconden later een harde klap hoorde.

Een bakwagen die achter de personenauto reed, kon de auto ook niet meer ontwijken en knalde achterop de personenwagen.

Door het ongeval ontstond op de A4 in de richting van Den Haag een flinke file. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) kwam ter plaatse om alle sporen vast te leggen.

Ook de bakwagen die achter de auto reed, kon niet op tijd remmen en knalde bovenop de fietsendrager die op de auto bevestigd zat.