Een impressie van de belevingstuin.
Een impressie van de belevingstuin. (Foto: Gemeente Haarlemmermeer)

Aanleg belevingstuin van start

HOOFDDORP - De werkzaamheden voor de aanleg van de belevingstuin in het stadspark zijn begonnen. De belevingstuin komt op de plek van de bokkenweide van Kinderboerderij De Boerenzwaluw en krijgt verschillende weides, een moestuin, paden, een buitenwinkel en een bijenstal.

Donderdag 26 september is aannemer De Wilde Infra- en Cultuurtechniek begonnen met het voorbereidend werk: het plaatsen van een tijdelijke brug en het inrichten van het werkterrein. Daarna beginnen de grondwerkzaamheden en de aanleg van de paden. In oktober en november worden hekken en poorten geplaatst en een schutting voor de bijenstal. Wanneer de buitenwinkel wordt gebouwd is nog niet bekend. De beplanting wordt zowel dit najaar als volgend voorjaar (2020) aangelegd, afhankelijk van de plantensoort en het weer. Ook moet een aantal dode bomen worden verwijderd. Enkele bomen worden verplaatst en nieuwe bomen geplant.

Bereikbaarheid

De plek waar de belevingstuin komt, is tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk. Van het overige deel van de Fruittuinen kan gewoon gebruik worden gemaakt. Vragen of opmerkingen over de werkzaamheden bij Werner Ketelaar, werner.ketelaar@haarlemmermeer.nl of 023-5676472. Vragen over de belevingstuin bij Floris Taphoorn, stadscentrumhoofddorp@haarlemmermeer.nl met als onderwerp 'belevingstuin' of 0900-1852.

Idee

De belevingstuin is een initiatief van Kinderboerderij De Boerenzwaluw, Ons Tweede Thuis en Imkervereniging Haarlemmermeer. Het idee voor de belevingstuin is ontstaan in het open proces van Hoofddorp-Centraal, waarbij bewoners en ondernemers konden meepraten over de toekomst van het gebied van station tot Hoofdvaart. De kinderboerderij zorgt voor het beheer van de tuin.

Lees ook:

Belevingstuin in Stadspark Hoofddorp

Meer berichten