Medewerkers van De Waterwolf op straat aan het werk.
Medewerkers van De Waterwolf op straat aan het werk. ((Foto: Margo Oosterveen))

Nieuw wijkkantoor De Waterwolf

HOOFDDORP - Dichter bij de inwoners staan en zichtbaar, herkenbaar en aanspreekbaar voor hen zijn. Dat doel heeft het nieuwe wijkkantoor van De Waterwolf in de wijk Overbos. De Waterwolf onderhoudt in opdracht van gemeente Haarlemmermeer de openbare buitenruimte.

Hugo Dullemont, controller van De Waterwolf, noemt nog een heel praktische reden voor het nieuwe kantoor, dat woensdag 25 september officieel is geopend door wethouder Marjolein Steffens-van de Water: "Onze medewerkers hoeven minder heen en weer te rijden. We kunnen dus nog efficiënter werken."

De Waterwolf heeft zo'n 75 medewerkers in (vaste) dienst. Dit loopt gedurende het tweede en derde kwartaal via flexcontracten op tot ongeveer honderd medewerkers. De onderneming is in 1997 opgericht en is een gevolg van het besluit om het onderhoud van de openbare buitenruimte te privatiseren. De Waterwolf is sinds 2008 volledig eigendom van gemeente Haarlemmermeer. De grootste afnemer van de onderneming is de gemeente met een aandeel van 98 procent in de omzet.

Nog veel meer

De Waterwolf houdt zich bezig met zeer uiteenlopende zaken in de openbare buitenruimte. Van aanleg en onderhoud van straten en borden en van het openbaar groen tot beheer en onderhoud van de vijf gemeentelijke begraafplaatsen, speelvoorzieningen, rioleringen, straatverlichting, verkeersregelinstallaties, parkeerautomaten, waterpartijen en nog veel meer.

De Waterwolf is ook een erkend leerbedrijf voor jongeren die een BBL-traject volgen. BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. De Waterwolf verschaft deze jongeren, van wie een aantal bij de opening van het wijkkantoor was, een leerwerkplek.

Hart

De Waterwolf heeft ook een kantoor in Spaarndam. Of er na het wijkkantoor in Overbos meer volgen, kan controller Dullemont niet zeggen. "We hebben daar geen concrete plannen voor. Of en waar we nog meer kantoren zouden willen, is afhankelijk van ons werkgebied en de huurmogelijkheden die zich daar aandienen. In het geval van Overbos deed zich deze kans aan de Liesbos voor. Die hebben we met beide handen aangegrepen, want Overbos is voor De Waterwolf het hart van ons werkgebied."

Meer berichten