(Foto: PR)
Bedrijf in Beeld

AM start verkoop duurzame woningen in Landgoed Wickevoort

  Bedrijf in Beeld

CRUQUIUS - Gebiedsontwikkelaar AM start woensdag 31 juli met de verkoop van de eerste woningen van Landgoed Wickevoort.

Het gaat om twaalf half vrijstaande landhuizen en 24 herenhuizen in korte rijen. De woningen liggen in woonveld Hagen in het noordwestelijke deel van fase 1 van Landgoed Wickevoort. Alle woningen hebben ruime tuinen omgeven door hagen met doorzichten naar de ringvaart of de omliggende bosgordel. Natuurgebied De Groene Weelde ligt naast de deur. AM realiseert een duurzaam en groen woongebied met eigentijdse en duurzame voorzieningen.

Op Wickevoort heeft elk woonveld een eigen identiteit en architect. De woningen in woonveld Hagen hebben een speelse opzet met verspringingen en groene, onverwachte doorkijkjes en zijn omgeven met volwassen groen en hagen. Het landschap loopt door in de tuinen. Parkeren kan uit het zicht in parkeerhofjes of op eigen erf. Zo behoudt Hagen een groene, natuurlijke uitstraling en is het er aangenaam wonen. De bouw is in handen van BAM Wonen en start naar verwachting voorjaar 2020 en de oplevering in voorjaar 2021. De herenhuizen hebben een gebruiksoppervlakte van 105 m2 tot 157 m2. De half vrijstaande landhuizen hebben een gebruiksoppervlakte van 180 m2.

Groen woongebied

AM realiseert aan de rand van het idyllische dijkdorp Cruquius, net ten zuiden van Haarlem, een uniek nieuw woongebied; Landgoed Wickevoort. Het gebied is niet alleen omgeven door groen en veel ruimte, op Wickevoort zelf is al heel veel volwassen bestaand groen, waaronder het oudste 'bos' van Haarlemmermeer. De bestaande natuur wordt daarom ook zoveel mogelijk behouden en uitgebreid.

Op Landgoed Wickevoort is duurzaamheid belangrijk. Niet alleen bij de woningen, maar ook in de voorzieningen.Zo worden de woningen in Hagen uitgevoerd als Nul-op-de-meter of met een EPC = 0. Daarnaast komen er eigentijds en duurzame voorzieningen, zoals een duurzame boerderij, 'Hoeve Wickevoort', een boerderijwinkel, kleinschalige horeca, pakjeshub bij de toegang van de wijk, elektrische auto's en fietsen om te delen, eigen Wickevoorts deelgereedschap en wandelroutes. In Wickevoort zijn alle bewoners automatisch lid van beheervereniging Landgoed Wickevoort en kunnen hierdoor initiatieven ontplooien voor en meebeslissen over het beheer en een aantal voorzieningen.

Geïnteresseerden voor de woningen in woonveld Hagen kunnen zich tot 12 september inschrijven.

www.wickevoort.nl

Meer berichten