Bedrijf in Beeld

Fit4Lady voor vijfde keer in actie voor Hartstichting

  Bedrijf in Beeld
Het vrouwenhart heeft beweging nodig: met 2 x per week jouw eigen workout van 30 minuten verklein je het risico op hart- en vaatziekten.
Het vrouwenhart heeft beweging nodig: met 2 x per week jouw eigen workout van 30 minuten verklein je het risico op hart- en vaatziekten. ((Foto: Aangeleverd))

HAARLEMMERMEER - Gezond eten, regelmatig ontspannen en bewegen; deze 'gezonde driehoek' verkleint de kans op hart- en vaatziekten bij vooral vrouwen. Om gezond te bewegen en te kunnen ontspannen, kunnen vrouwen terecht op de vijftien sportclubs van Fit4lady waar zij in een ontspannen sfeer en met meer plezier kunnen sporten. Met hun deelname dragen ze bij aan het onderzoek naar de werking van het vrouwenhart door de Hartstichting.

"Een sterker vrouwenhart is onze missie"

Bewegen helpt om stress te verminderen. "Vrouwen hebben vaker vernauwingen in de allerkleinste vaatjes van het hart. Ook afwijkingen in de kleinste vaatjes kunnen serieuze klachten veroorzaken. De norm van de Gezondheidsraad stelt dat volwassenen minstens twee keer per week activiteiten moeten doen die spieren en botten versterken. Met gezond bewegen maak je je hoofd leeg en krijg je meer energie om je dagelijkse beslommeringen aan te kunnen." Aan het woord is de sportieve eigenaresse van Fit4Lady, Arina van Damme.

Eigen tempo en doel

"Wij bieden vrouwen hun eigen workout van 30 minuten met afwisselende kracht- en conditietraining. Eigen workout, dus voor iedere vrouw haalbaar. Ook vrouwen met hart- en vaatproblemen, diabetes of andere aandoeningen kunnen bij ons sporten. Onze personal coaches stellen een persoonlijk plan op en houden rekening met het gewenste doel en het tempo dat onze leden aan kunnen. Zo zorgen we ervoor dat vrouwen met veel plezier komen sporten."

Goed doel

Vrouwen kunnen 5 weken lang de sfeer proeven en onbeperkt sporten voor 57,90 euro. Met een stempelactie kunnen ze cadeautjes verzamelen met het sporten. Arina: "Per deelneemster doneren wij 10 euro aan de Hartstichting. Ons doel is om in 5 weken tijd zoveel mogelijk vrouwenharten te versterken. De opbrengst van onze donatie gebruikt de Hartstichting voor onderzoek bij vrouwen. Dat ondersteunen wij. Het vrouwenhart is immers 'hart' nodig."

Informatie of aanmelden:

www.fit4lady.nl/hart-aan-de-slag

In Haarlemmermeer is Fit4Lady te vinden in Nieuw-Vennep, aan de Hoofdweg Oostzijde 1177

Meer berichten