Een mogelijke impressie van de belevingstuin.
Een mogelijke impressie van de belevingstuin. ((Foto: Gemeente Haarlemmermeer))

Belevingstuin in Stadspark Hoofddorp

  Nieuws

HOOFDDORP - Wandelen tussen de kleurrijke bloemen en planten, de geur van kruiden opsnuiven, luisteren naar de zoemende bijen en op blote voeten over het blotevoetenpad. Dat kan straks in de Belevingstuin in de Fruittuinen. Na de zomer begint De Wilde Infra- en Cultuurtechniek met de aanleg van de tuin op de plek waar nu de rammenweide is. Tussen de belevingstuin en het gele pad in het park komt een voetgangersbrug.

De aanleg van de belevingstuin is de eerste stap naar een compleet stadspark. In de belevingstuin komen bijenkasten, weides, een moestuin met groenten en kruiden, een blotevoetenpad, een buitenwinkel met lokale producten en een buitenklas voor natuureducatie. De belevingstuin is een initiatief van Kinderboerderij De Boerenzwaluw, Ons Tweede Thuis en Imkervereniging Haarlemmermeer. De kinderboerderij zorgt straks voor het beheer van de tuin.

Voetgangersbrug

Tussen de belevingstuin en het gele pad door het stadspark, komt, na de zomer, een voetgangersbrug. Hierdoor is het gemakkelijker om in de Fruittuinen te komen en wordt deze historische boomgaard meer verbonden met de andere delen van het park. De brug is wit en heeft dezelfde landelijke uitstraling als de andere bruggen in het park. Aannemer AW Vessies Infra plaatst de brug.

Voorlopig ontwerp

De Fruittuinen en het Wandelbos vormen samen het stadspark. Het tenniscomplex wordt meer open en onderdeel van het park. Tijdens het open proces van Hoofddorp-Centraal spraken bewoners, ondernemers en ontwerpers van Dijk & Co al veel over de ontwerpprincipes voor het stadspark en is een schetsontwerp gemaakt. De basis voor het voorlopig ontwerp dat Landschapsbureau Loos van Vliet nu uitwerkt. Na de zomer zijn er twee bewonersavonden waar bewoners kunnen meedenken over het voorlopig ontwerp van het stadspark. Aanmelden via stadscentrumhoofddorp@haarlemmermeer.nl.

haarlemmermeergemeente.nl

Meer berichten