Een maand lang elke dag 10.000 stappen voor CP

  Nieuws
De zoon van Michiel en Ilse de Valk, Mirko, heeft CP.
De zoon van Michiel en Ilse de Valk, Mirko, heeft CP. (Picture Your Moment Photography)

HOOFDDORP - Steptember gaat weer van start. Vanaf 3 september is het de bedoeling dat iedere deelnemer 28 dagen lang 10.000 stappen per dag loopt. Ook een Hoofddorps team gaat de uitdaging aan. Voor zoon, en neefje, Mirko.

Steptember bijna van start

Elke 22 uur wordt er in Nederland een baby geboren met cerebrale parese (CP). CP is een houding- en bewegingsstoornis die zijn oorzaak heeft in de hersenen. Vroeger werd cerebrale parese aangeduid als spasticiteit. Cerebrale parese kan invloed hebben op de manier waarop mensen bewegen, communiceren, kijken, eten en leren. Het effect van cerebrale parese verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen met cerebrale parese mankeren ogenschijnlijk niks, terwijl anderen in een rolstoel zitten en dag en nacht afhankelijk zijn van anderen. Dit betekent niet dat de impact van het leven met CP niet even groot kan zijn.

Iedere euro die met Steptember ingezameld wordt, helpt mensen met CP te ondersteunen. Het geld wordt besteed aan onderzoek, voorlichting en informatiemateriaal. Elke stap die teams / deelnemers voor Steptember zetten, is voor het goede doel. Inmiddels hebben zich al bijna 1400 teams aangemeld. Waaronder Team De Valk uit Hoofddorp.

Mirko

Team De Valk bestaat uit Michiel en Ilse de Valk, de ouders van Mirko die geboren is met CP. De broer van Ilse en Hoofddorper, Ralph Struik en de broer van Michiel, Jasper de Valk, lopen ook mee met het team. Het team doet niet alleen mee om geld in te zamelen voor het goede doel. Ilse de Valk: "Wij willen ook een bijdrage leveren aan het meer bekend maken van deze aandoening."

Doneren kan op de persoonlijke pagina van Team De Valk, www.teamdevalk.tk.

Meer informatie over CP en Steptember is te vinden op:

www.steptember.nl

Meer berichten