Vrouwe Justitia.
Vrouwe Justitia. ((Foto: Pixabay | Sang Hyun Cho))

Vijfhuizense monstertrucker Mario D. gaat cel in voor dodelijke stunt

  Nieuws

VIJFHUIZEN - Monstertrucker Mario D. moet 15 maanden de cel in. De man, die is veroordeeld voor het drama in Haaksbergen waarbij in september 2014 drie mensen om het leven kwamen en bijna dertig gewonden vielen, heeft zijn cassatieverzoek ingetrokken.

Nadat Mario D. eerder tot tweemaal toe tot 15 maanden celstraf was veroordeeld, ging zijn advocaat in cassatie. Zolang er nog geen definitief oordeel van de rechter lag, hoefde hij niet de cel in, meldt RTV Oost.

Dat verandert nu D. aan de vooravond van de herdenking zijn cassatieverzoek bij de Hoge Raad - de hoogste strafrechter in ons land - geheel onverwacht heeft ingetrokken. De advocaat van D. was juist bezig om het cassatieverzoek juridisch te onderbouwen, toen Mario de verdere procedure afblies. De strafpleiter wil niet ingaan op wat de beweegredenen van D. zijn.

"Opluchting"

Slachtoffers van het monstertruckdrama hebben dit afgelopen week via Slachtofferhulp te horen gekregen. "Een hele opluchting", zegt een van hen. "We waren er al op voorbereid dat bij een cassatieverzoek het nog vele jaren kon duren voor Mario eindelijk de cel in zou gaan. Maar nu is ons verteld dat de straf ten uitvoer wordt gebracht. Eindelijk gerechtigheid."

Eind deze maand is het 5 jaar geleden dat D. en zijn monstertruck bij een stuntshow op een parkeerterrein in het centrum een ravage aanrichtte door met het gevaarte op het publiek in te rijden. Het drama laat nog altijd zijn sporen na in de Haaksbergse gemeenschap. Drie personen vonden de dood, onder wie een vijfjarige jongen. Een kleine dertig mensen raakten gewond, van wie een aantal gehandicapt of verminkt door het leven moet gaan.

i.s.m. Mediapartner NHNieuws

Meer berichten