Vandalen hebben vele producten, zoals pompoenen, in de voedseltuin vertrapt en de boek kapot gemaakt.
Vandalen hebben vele producten, zoals pompoenen, in de voedseltuin vertrapt en de boek kapot gemaakt. ((Foto: MEERGroen))

Vandalen vernielen Voedseltuin in Park2020

  Nieuws

HOOFDDORP - De voedseltuin van Stichting MEERGroen is afgelopen weekend doelwit geweest van vandalisme. Met de voedseltuin in Park2020 biedt MEERGroen in goed vertrouwen producten om te proeven en om van te genieten. Maar afgelopen weekend is hier veel kapot gegooid en vertrapt. De stichting wil graag achterhalen wie de vandalen zijn.

Stichting M.E.E.R.Groen is al sinds 2011 actief in de Haarlemmermeer. M.E.E.R. staat voor de Maatschappelijke, Ecologische, Educatieve, Economische en Recreatieve meerwaarden die met actieve burgerparticipatie voor elkaar te krijgen is. Dus niet (te veel) vergaderen en praten, maar zelf verantwoordelijkheid nemen en de handen uit de mouwen steken om er samen wat moois van te maken.

Onder spanning

"Vanuit die gedachtegang probeert MEERGroen zo veel mogelijk mensen te mobiliseren om er samen iets leuks van te maken met bloemenweides, boomgaarden, Pop-up parkjes en stadslandbouw," meent Franke van der Laan van Stichting MEERGroen, "Veel van wat MEERGroen doet, wordt niet begrepen in een samenleving die steeds meer onder spanning staat met te veel mensen, te veel consumptie, te veel vliegen, te veel alles eigenlijk. Intussen kraakt en piept het ecosysteem, met de klimaatcrisis, plastic soep en sterk afnemende biodiversiteit. Maar soms is het erger, dan lopen we aan tegen blinde haat of stupiditeit die alleen maar gericht is op kapot maken. Zoals afgelopen weekend op onze voedseltuin in Park2020 in Hoofddorp."

Getuigen

Van der Laan zou graag horen van eventuele getuigen wie er wellicht over dit stupide vandalisme heeft gepocht in zijn eigen omgeving. Franke van der Laan is bereikbaar op 06-48226490 en info@stichtingmeergroen.nl.

Meer berichten