Oud-raadslid Cees Broekhoven overleden

Nieuws
Cees Broekhoven.
Cees Broekhoven. (Foto: CDA Noord-Holland)

NIEUW-VENNEP - Op donderdag 17 oktober overleed Venneper Cees Broekhoven. Broekhoven was tussen 1986 en 2002 raadslid namens het CDA in Haarlemmermeer en van 2003 tot 2015 lid van de provinciale staten in Noord-Holland, ook namens het CDA. Ook was hij jarenlang directeur van de Rabobank-vestiging in Nieuw-Vennep.

Broekhoven (geboren in 1940) werd in 1968 aangesteld als directeur van de Rabobank-vestiging in Nieuw-Vennep toen hij 27 jaar was. Daarmee was hij de jongste directeur die de bank ooit had aangesteld.

Polder

Broekhoven was gemeenteraadslid namens het CDA Haarlemmermeer van 29 april 1986 tot 14 maart 2002. In zijn 16 jaren als raadslid verwierf hij veel gezag in de toenmalige gemeenteraden en viel op door zijn grote betrokkenheid bij de polder. Iemand die niet bang was om emoties te tonen en die op pakkende wijze zijn standpunten kon brengen. Met name de ontwikkelingen van zijn woonplaats, het toen nog kleine, Nieuw-Vennep tot grote woonplaats heeft hij nauwlettend gevolgd. Hij was zeer betrokken bij het wel en wee ervan.

Broekhoviaans

Broekhoven stond bekend om zijn Broekhoviaanse beeldspraken waarin allerlei diersoorten een rol speelden. Naast raadslid was hij nauw betrokken bij de Haarlemmermeerse samenleving en actief bij diverse verenigen als vrijwilliger.

Tussen 2003 en 2015 was hij statenlid namens het CDA in Noord-Holland. In die 12 jaar ging hij door weer en wind fietsend van Nieuw-Vennep naar Haarlem en stond daar bekend als financieel specialist. Hij kreeg regelmatig complimenten van politieke tegenstanders over zijn constructieve opstelling in de debatten.

Minuut stilte

Donderdag 17 oktober herdacht de gemeenteraad van Haarlemmermeer het overleden raadslid met een minuut stilte voor de start van de vergadering. Burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven condoleerde, namens de gehele raad en het college van B&W, de nabestaanden en zei dat ze het jammer vond dat ze niet de kans had gekregen om Broekhoven zelf nog te mogen ontmoeten en zo de kans had gemist om een bijzonder en gedreven man te ontmoeten.