Burgemeester bezoekt jubilerend echtpaar Verbaas-van den Broeck

Nieuws
Bezoek en bloemen van burgemeester Marianne Schuurmans aan Coenraad en Geertrui Verbaas-van den Broeck.
Bezoek en bloemen van burgemeester Marianne Schuurmans aan Coenraad en Geertrui Verbaas-van den Broeck. (Foto: Rowin van Diest)

BUITENKAAG - Burgemeester Marianne Schuurmans bezocht dinsdag 22 oktober Coenraad Verbaas (22 juni 1930) en Geertrui Verbaas-van den Broeck (9 november 1939), beiden geboren Haarlemmermeerders, om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Het echtpaar heeft elkaar tijdens het schaatsen op de Kagerplas leren kennen in de strenge winter van 1955. Sinds het trouwen, woont het echtpaar op het huidige adres in Buitenkaag.

Bollenkweker

Meneer Verbaas was tot 1970 zelfstandig bollenkweker en ging vervolgens aan de slag bij het Groot Waterschap Haarlemmermeer, later Rijnland. Zijn vrouw werkte vanaf 1968 bij de PTT in twee verschillende kleine kantoren; 2 uur per dag in Buitenkaag en 2 uur in Abbenes. Toen de kantoren gesloten werden, ging mevrouw Verbaas-van den Broeck 5 uur per dag op het hoofdkantoor van de PTT in Hoofddorp werken. Daarbij was ze, vanaf 1969, 24 jaar lid van de gemeenteraad van Haarlemmermeer.

Het echtpaar heeft drie zonen en zeven kleinkinderen.

Een aansprekend moment uit hun leven was het uitkomen van het boekje 'Een leven in beweging', over het leven van de bruidegom. Ook heeft het paar genoten van de vele reizen die het maakte.