Verkiezingsavond in STEMFEST met politiek en muziek

  Nieuws
Verkiezingsavond in STEMFEST met politiek en muziek
Verkiezingsavond in STEMFEST met politiek en muziek (rodi.nl)

HAARLEMMERMEER - Woensdag 21 november gaan de inwoners van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude naar de stembus om de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer te kiezen. De verkiezingsdag begint al in Poppodium Duycker met het STEMFEST. Om 20.30 uur gaan de deuren open en zijn er optredens van DONNIE, Black Acid, Supergaande en om 00.00 uur precies betreedt burgemeester Onno Hoes het podium om te gaan stemmen met de Haarlemmermeerse jongeren die op 21/11/18 18 jaar worden en dus voor het eerst mogen stemmen.
Een voorproefje van STEMFEST staat op https://www.facebook.com/GemeenteHaarlemmermeer/videos met de titel TEASER STEMFEST. Op 20 en 21 november is de raadzaal van Haarlemmermeer omgetoverd tot Escaperoom, waarin Burgemeesters Onno Hoes en Pieter Heiliegers hulp vragen: https://www.facebook.com/GemeenteHaarlemmermeer/videos/ met de titel Escaperoom in de raadzaal. De escaperoom is al volgeboekt.
Op woensdag 21 november gaan de stembussen open om 7.30 uur en ze blijven open tot 21.00 uur. Tenslotte is er de Verkiezingsavond, ook in de Burgerzaal van het raadhuis in Hoofddorp. Die begint om 21.00 uur, en iedereen die benieuwd is naar de uitslagen en de samenstelling van de nieuwe gemeenteraad is welkom vanaf 20.30 uur. MeerRadio zendt woensdagavond vanaf 19.00 uur live uit vanuit de Burgerzaal.
De Verkiezingsavond wordt gepresenteerd door Sharon Kroes, samen met de presentatoren van MeerRadio, Gert-Jan van Büseck en Jeroen Griekspoor. Op het programma staan interviews met de burgemeesters Pieter Heiliegers en Onno Hoes, met lijsttrekkers en ander vertegenwoordigers van de partijen die meedoen, natuurlijk de uitslagen van de meer dan 80 stembureaus, commentaar van de lokale politieke journalisten van HCNieuws, Haarlems Dagblad en MeerRadio en aan het einde van de avond, om ongeveer 23.10 uur het slotdebat van de lijsttrekkers, geleid door Sharon Kroes.
Live beelden van de verkiezingsavond zijn te zien via het YouTube kanaal van de gemeente, de Facebookpagina van de gemeente. MeerRadio: Ether: 105.5 FM en 106.6 FM / Kabel: 89.0 FM/ Ziggo - Horizon: 917/ KPN: 1143 (radio) en 1443 (televisie).

Meer berichten