Diede Mentink maakt droomdebuut bij Pancratius

  Sport

BADHOEVEDORP - Pancratius won 17 maart in de zondag tweede klasse met 3-1 van Hooglanderveen. De absolute hoofdrol was voor de pas 17-jarige Diede Mentink die zijn debuut maakte met een zuivere hattrick.

Hattrick voor 17-jarige

Mentink begon de wedstrijd als rechtsbuiten. Het eerste kwartier begon de thuisploeg stroef. Daarna ging het steeds beter. Wel moest Pancratius accepteren dat het met rust nog achterstond. In de tweede helft liep het perfect. Trainer Danny Hijzelendoorn liet Mentink nu in de spits spelen en dat ging meer dan voorspoedig. Na een goede voorzet van Ritchie van Hameren kon Mentink de gelijkmaker scoren. Daarna kon hij een goed opgezette aanval bekronen met een treffer. En uiteindelijk zou hij met een fraaie stift de overwinning veilig stellen. Na deze treffer sprintte hij naar zijn ouders om dit prachtige moment even als trio te vieren. Hij had zijn visitekaartje dubbel en dwars afgegeven.

Hijzelendoorn was trots op het jonge talent. "Hij is nog een A-junior, maar daar kan hij weinig meer leren. Het is nog net te vroeg om hem iedere week op het hoogste niveau te laten spelen, maar wat is hij zich sterk aan het ontwikkelen. We zijn blij met hem."

Pancratius is bezig met een opmars, al zes duels op rij zijn de Badhoevedorpers ongeslagen. Komend weekend wordt er tegen Roda '23 gespeeld. En tegen die ploeg hebben Hijzelendoorn en zijn manschappen iets goed te maken. Eerder dit seizoen werd van Roda met 0-4 kansloos verloren.

Meer berichten