Twee keer winst voor basketballers BV Hoofddorp

  Sport

HOOFDDORP - De vrouwen en mannen van Basketball Vereniging Hoofddorp hebben zaterdag 13 april allebei het seizoen afgesloten met een overwinning.

De vrouwen versloegen in de promotiedivisie Almonte in Eindhoven met 47-57. Coach Linda Somers moest drie vaste krachten missen wegens blessures, de vervangsters deden het uitstekend. Lotte de Vries nam na een lange periode van trouwe dienst afscheid. Ze kreeg een publiekswissel. Hoofddorp stond toen al op een veilige voorsprong. Somers kijkt terug op een goed seizoen. Ze verwacht dat haar team volgend jaar kan doorstromen naar de bovenste 4. Klomp kwam tot 15 punten, Groot tot 12.

De mannen van BV Hoofddorp versloegen DAS met 69-74. Door deze knappe zege steeg Hoofddorp naar de zesde plek. Coach Edward Spier was door omstandigheden niet aanwezig. Zijn taak werd overgenomen door Michel Done. Hoofddorp liep in het derde kwart van de wedstrijd ver voor. Daarna had de tegenstander een sterke periode en kwam nog dichtbij. Via twee driepunten kon Amadeo Proto zijn team op voorsprong houden. Hoofddorp kan terugkijken op goed seizoen en verwacht komend jaar nog sterker voor de dag te komen.

Meer berichten