De titel, en dus het landskampioenschap, is binnen voor de Cubs van Hawks.
De titel, en dus het landskampioenschap, is binnen voor de Cubs van Hawks. ((Foto: Rugbyclub Haarlemmermeer Hawks))

Rugby Cubs Hawks Nederlands Kampioen

  Sport

HOOFDDORP - Een ongewone zaterdagochtend 11 mei met best veel spanning bij de trainers, coaches en spelers van het eerste Cubs team van de Haarlemmermeer Hawks. Ondanks dat het team dit seizoen geen wedstrijd verloren had, was de onzekerheid of ze het vandaag zouden redden tegen de Bredase Rugbyclub toch aanwezig. Het werd een dikke en verdiende overwinning voor de Hoofddorpers.

Het was de kampioenswedstrijd voor de landstitel 'Cubs Ribbon' (12-13 jaar) en het was dan ook voor het eerst in het bestaan van de club dat er voor deze titel gestreden mocht worden.

Al snel kwamen de Hawks op voorsprong door het drukken van de eerste try die zorgde dat de eerste 5 punten binnen waren, helaas werd de conversie (het schieten tussen de palen) gemist dus weg, 2 punten extra. Ook bij de tweede try die gedrukt werd door Hawks werd de conversie niet met succes afgerond. Het schot belandde precies op de paal. Inmiddels was de stand 10-0 voor Hawks en was de overwinning absoluut nog niet zeker, vooral nadat Breda ook zijn eerste try scoorde, maar ook Breda miste de conversie door naast de palen te schieten.

De Hawks Cubs speelde voor wat de ploeg waard was en scoorde vlak voor tijd de derde try, waarbij de stand 15-5 werd. Nadat eindelijk ook de conversie lukte, floot de referee af en was de uiteindelijke stand 17-5 voor de Hawks en was na luid gejuich van spelers en het publiek de landstitel binnen.

Meer berichten