De Reigers wint zware uitwedstrijd

  Sport

HOOFDDORP - De hockeymannen van De Reigers versloegen zondag 12 mei Alkmaar met 3-4. Het team van coach Wiegert de Regt moest alles geven om de winst te veroveren.

Alkmaar is een geduchte tegenstander en vooral thuis pakt deze ploeg veel punten. Koploper De Reigers was dus gewaarschuwd. Het werd dan ook terecht 1-0. Daarna kwamen de Hoofddorpers sterk terug. Door Maarten Dekker werd het in korte tijd 1-1 en 1-2. Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg die 2-2 maakte.

Het bleef een enerverend duel. Na een goed opgezette aanval kon Alkmaar opnieuw op voorsprong komen. Via een strafcorner van Mark Weber werd het opnieuw gelijk. Tim Melief wist daarna de 3-4 te maken waarmee de koploper de winst greep. Tot de laatste minuut bleef het opletten geblazen, want de thuisploeg bleef knokken. Maar de Hoofddorpse ploeg hield stand.

Door de overwinning is het team van De Regt weer dichter bij de titel gekomen. Er staan nog drie wedstrijden op het programma. Zondag 19 mei ontvangt De Reigers thuis om 14.45 uur de Driebergse Mixed Hockey Club Shinty, nummer 6 op de ranglijst.

Meer berichten