DIOS bereikt nacompetitie

NIEUW-VENNEP - DIOS heeft in de derde klasse zondag de nacompetitie bereikt. De uitwedstrijd 19 mei tegen Voorschoten werd een 0-3 overwinning. En omdat de concurrenten verloren, kan het team van trainer Dave Lange de vijfde plek niet meer kwijtraken. En die plek geeft recht op het spelen van nacompetitie.

DIOS liet een sterke indruk achter. De spelers wisten elkaar goed te vinden en er was veel inzet. De thuisploeg was ook energiek, maar kreeg door de sterke defensie van DIOS amper kansen. Via een kopbal van Emile van der Scheur werd het 0-1. Die tussenstand stond met de rust nog op het scorebord.

In de tweede helft kwam die voorsprong geen moment in gevaar. Van der Scheur kon na een goed opgezette aanval de voorsprong vergroten. En Ralph Noordam scoorde in de slotfase.

Voorschoten erkende na afloop dat DIOS veel beter was. Lange was een tevreden man en weet dat zijn team in vorm is en zeker niet kansloos is voor promotie naar de tweede klasse.