Promotie DIOS naar tweede klasse

  Sport

NIEUW-VENNEP - DIOS won in de nacompetitie met 0-4 van Xerxes / DZB. Door dit resultaat is het team van trainer Dave Lange gepromoveerd naar de tweede klasse. En dat is een prachtige prestatie, zeker gezien het feit, dat DIOS in 4 jaar tijd van de vijfde naar tweede klasse is gegaan.

Trainer Lange wist dat zelfs bij een verlies tegen de Rotterdammers er nog een kans zou komen. Maar deze trainer en pure clubman wou de klus direct afmaken. Hij heeft een lange staat van dienst bij de club. Eerst 10 jaar als basisspeler van het eerste elftal. Toen hij in 2015 hoofdtrainer werd, kwamen er al snel resultaten. Overtuigend was de promotie naar de vierde en derde klasse.

Tegen Xerxes / DZB werd er in Rotterdam tijdens de reguliere speeltijd niet gescoord. Lange wist bij het begin van de verlenging al dat zijn spelers meer conditie en wilskracht hadden. Wesley Boomgaart opende de score. Door invaller Ralf Noorman werd het niet veel later 0-2. Via een strafschop kon Jesse van Wees het duel beslissen. Uiteindelijk kon Noorman de laatste treffer van de wedstrijd maken.

DIOS mag zich nu tweedeklasser noemen. Een prachtige prestatie.

Meer berichten