Zowel de thuis- als uitwedstrijd worden door zowel Pioniers als HCAW weinig punten gemaakt.
Zowel de thuis- als uitwedstrijd worden door zowel Pioniers als HCAW weinig punten gemaakt. ((Foto: Rowin van Diest))

Pioniers bijna zeker van play-offs

  Sport

HOOFDDORP - De honkballers van Pioniers maken een grote kans om mee te doen met de play-offs. Er is, met nog zes duels te gaan, liefst tien punten voorsprong op de concurrenten Quick Amersfoort en Twins. Afgelopen weekend werd wisselend gespeeld tegen HCAW. Uit was er een 1-3 winst. Thuis werd met 2-3 verloren.

De nederlaag van zaterdag 22 juni was pijnlijk en was, volgens coach Mervin Gario, niet terecht. Daar waren ook de fans en spelers van HCAW het mee eens. Vanwege een ernstige blessure keert Jelle Kroft niet meer terug dit seizoen. En ook catcher Paul Brands is al lange tijd niet meer inzetbaar. Deze uit Hoofddorp afkomstige speler had zo belangrijk voor Pioniers kunnen zijn, mede door zijn grote ervaring die hij in de Verenigde Staten heeft opgedaan. Hij besloot echter te stoppen met topsport en ook enige aandrang van Gario kon niet helpen dit te voorkomen. Ondanks alle tegenslag kreeg Gario zijn team toch in vorm.

Het bleef zaterdag heel lang 0-0. Pas in de achtste inning kwam de tegenstander op voorsprong. Pioniers kon daarna nog wel twee punten pakken, maar dat was te weinig om echt terug te komen in de wedstrijd. In de negende inning werd er nog strijd geleverd, maar het verlies kon niet worden voorkomen. De komende tegenstander is Neptunes. Daarna wacht Amsterdam.

In Bussum werd HCAW wel verslagen. Ook deze keren werden weinig punten gehaald. Het bleef lang 1-1. In de achtste inning pakte het team van Gario twee punten. Op de heuvel maakte Paul Kirkpatrick een uitstekende indruk. Hij bleef de volledige negen innings actief. Pioniers kan in de play-offs mooie duels gaan meemaken.

Meer berichten