Korfballers KIOS starten competitie met winst

NIEUW VENNEP - KIOS is de korfbalcompetitie in de eerste klasse uitstekend gestart. Het team van trainercoach Marc Krook won zaterdag 7 september in Den Haag met 15-17 van Die Haghe.

Krook wist vooraf dat er kansen voor zijn team waren. Het was dan wel de bedoeling om vanaf de eerste minuut scherp te zijn en het eigen spel te spelen. De openingsfase viel tegen en daardoor kreeg de thuisploeg te makkelijk kansen. Met rust stond het dan ook teleurstellend 8-6.

In het tweede bedrijf liet KIOS haar ware gezicht zien en werd er aanvallend sterker gespeeld. Er werd goed gecombineerd en de achterstand werd omgezet in een voorsprong. In de slotfase werd de zege veiliggesteld. Daan Landman scoorde acht keer, Jeroen Vos maakte een treffer minder.