De Hawks mini's hebben de eer om tegen AAC de eerste wedstrijd op het nieuwe veld te spelen.
De Hawks mini's hebben de eer om tegen AAC de eerste wedstrijd op het nieuwe veld te spelen. ((Foto: Aangeleverd))

Eerste wedstrijd Rugbyclub Hawks op nieuwe locatie

  Sport

HOOFDDORP - Na jarenlang op een veld bij UNO gespeeld te hebben, is Rugbyclub Haarlemmermeer Hawks verhuisd naar het terrein aan het Kleilandpad in Park 21. Zaterdag 14 september speelde de club zijn eerste wedstrijden op de nieuwe locatie.

De verhuizing was nodig, omdat het oude terrein nodig is voor woningbouw. Daardoor is na tal van voorbereidingen het nieuwe nest van Hawks nog in opbouw op een mooi nieuw terrein.

Zaterdag 14 september was dan ook eigenlijk een hele bijzondere dag voor de club. De allereerste rugbywedstrijd op het prachtige nieuwe veld.

De mini's hadden een oefenwedstrijd tegen de mini's van AAC uit Amsterdam. Het was prachtig weer, een mooi veld en een heerlijk potje rugby. Kanjer Loek drukte de allereerste try op heilige grond. Ook de rest van het team heeft laten zien dat rugby in het bloed zit. Gewonnen met 7-4.

Dit seizoen is Hawks een samenwerking aangegaan met diverse teams, waaronder Rugbyclub AAC uit Amsterdam wat de zogenaamde clusterteams vormt.

De senioren, uitkomend in de vierde klasse, speelden hun wedstrijd in Utrecht met een verlies van 50-15 en de senioren van het derde klasse team kwamen uit tegen Waterland uit Purmerend en verloren 21-14.

Meer berichten