In totaal 214 teams uit binnen- en vooral buitenland doen mee aan het kampioenschap.
In totaal 214 teams uit binnen- en vooral buitenland doen mee aan het kampioenschap. ((Foto: Aangeleverd))

Internationaal paintball-toernooi in Nieuw-Vennep

  Sport

NIEUW-VENNEP - Op het evenemententerrein aan de Hoofdweg wordt van donderdag 26 tot en met zondag 29 september een internationaal paintballtoernooi gehouden. In totaal doen 214 teams uit meer dan vijftig landen mee. Bezoekers hebben gratis toegang.

Het laatste weekend van september doet een merkwaardig rondreizend circus Nederland aan. Als '2019 World Championships at Amsterdam Open' speelt zich in Nieuw-Vennep een groot internationaal paintballtoernooi af.

Obstakels

Veel mensen kennen paintball wel, maar het is bij weinigen bekend dat er ook een variant bestaat die over de hele wereld in competitieverband wordt gespeeld. Speedball is een variant die wordt geschaard onder de 'extreme sports'. Op een speelveld ter grootte van een half voetbalveld, dat is voorzien van opblaasbare obstakels, proberen de teams elkaar uit te schakelen en de overkant van het veld te bereiken.

De 214 teams spelen van amateurniveau tot aan de 'Pro league' waarin fullprofs van paintballen hun beroep hebben gemaakt. Spelers van teams als Edmonton Impact, Russian Legion en Houston Heat zijn in eigen land bekende sterren.

Landenwedstrijden

Naast de reguliere competitie worden tijdens het toernooi landenwedstrijden gespeeld. Nederland wordt alleen door haar damesteam vertegenwoordigd. In een poule met Rusland, Amerika, Frankrijk, Engeland, Singapore, Zuid-Afrika en Duitsland wordt het een zware opgave om de knock-out fase te bereiken.

Het evenemententerrein is vrij toegankelijk voor het publiek en er is voldoende parkeergelegenheid. Er zijn vijf speelvelden, er is een exposantengebied en er is volop horeca.

www.nxlpaintball.com

Meer berichten