Dure nederlaag voor KIOS

NIEUW-VENNEP - In de strijd om handhaving in de eerste klasse gingen de korfballers van KIOS, tegen het nog puntloze Roda uit Westzaan, zaterdag 5 oktober met een 13-10 nederlaag onderuit. Het team van trainer Marc Krook komt momenteel zeer moeilijk tot scoren.

Het duel begon moeizaam voor KIOS. De spelers wisten elkaar niet te vinden en Krook zag tot zijn ongenoegen dat de afgesproken opdrachten niet werden uitgevoerd. Het stond dan ook na een kwartier al 6-1. De tegenstander speelde behoorlijk fysiek, was uitermate irritant en daar had het jonge Vennepse team problemen mee. Het hoort allemaal bij het leerproces op dit podium.

Daarna ging het in de eerste helft iets beter en kon de tegenstander niet meer scoren. Met rust stond het 6-3. Lisa Landman, Max Blom en Rico Landman tekenden voor de punten in het eerste bedrijf.

Hoop

Direct na de hervatting schoot Rico Landman de 6–4 in en was er weer hoop op een beter resultaat. Maar Roda kon redelijk makkelijk de voorsprong weer uitbreiden en won uiteindelijk met 13–10. Rico Landman scoorde vier keer, Lisa Landman drie, Max Blom maakte er twee en Anouk Harting scoorde één keer.

KIOS staat met 2 punten uit vier wedstrijden één-na-laatste. Zaterdag 12 oktober ontvangt KIOS het op de tweede plaats staande HKV / Ons Eibernest.