Overbos wacht op betere tijden

HOOFDDORP - Het zaterdagteam van SV Overbos verloor 5 oktober in de vierde klasse met 8-1 van VSV. Het team van trainer Erik van Manen weet dat het dit seizoen geen rol van betekenis kan spelen.

Van Manen moest na de degradatie van vorig seizoen een hele nieuwe selectie samenstellen. Er werd gekozen voor talentvolle jeugd, maar het zal zeker 2 jaar duren voor deze jongens op niveau zijn. Dit seizoen is voor Overbos dus een leerjaar. De eerste twee duels van dit seizoen werden verloren.

Lange adem

En ook tegen VSV was al snel duidelijk dat winst er niet in zat. Wel had de tegenstander het in de eerste helft moeilijk met de fanatieke Hoofddorpers. Vlak voor het rustsignaal werd doelman Maurice Brouwer voor het eerst die middag geklopt. In de tweede helft was het duel al na 10 minuten beslist. De thuisploeg kon te makkelijk twee keer scoren, 3-0. Wel kon Darrel Kruier via een vrije trap voor Overbos scoren. Even later had doelman Brouwer geluk dat een goed ingeschoten strafschop op de lat terechtkwam. Maar VSV beschikte over een lange adem en kon daarna in korte tijd nog twee keer scoren. In de slotfase werd de doelman van Overbos nog drie keer verslagen.

Overbos ging teleurgesteld naar de kleedkamer. De nederlaag was terecht, maar te groot uitgevallen.