Verlies voor onervaren DIOS

Op de druilerige zondagmiddag doet DIOS wat het kan, maar de tegenstander is sterker. (Foto: Rowin van Diest)

NIEUW VENNEP - DIOS verloor in de tweede klasse zondag 6 oktober met 1-2 van DWS. Het team van trainer Dave Lange probeerde het wel, maar kreeg te maken met een tegenstander met meer ervaring.

door onze verslaggever

De wedstrijd werd onder zeer slechte omstandigheden gespeeld. De toeschouwers die de regen wisten te doorstaan, waren uit het goede supportershout gesneden. Sommigen besloten al voor het eind maar naar de kantine te gaan en dat was te begrijpen.

Aansluitingstreffer

Na precies 24 minuten werd het 0-1 en dat was tevens de ruststand. In de tweede helft bleef de thuisploeg het proberen, maar aanvallend lukte er weinig. Toen het in de 55ste minuut 0-2 werd, had zelfs de meest trouwe DIOS-fan wel door dat deze middag geen punten ging opleveren. Het enige sportieve hoogtepunt kwam 10 minuten voor tijd toen Robin van der Voort de aansluitingstreffer kon maken. Verder kwam DIOS niet. DWS was gewoon sterker en dat kan gebeuren in deze sterke klasse. DIOS was in ieder geval niet weggespeeld.

De volgende tegenstander is zondag 13 oktober Theole, een volstrekt onbekende club. Deze ploeg voetbalt in Tiel, dus dat wordt een flinke reis.