Vijftien keer Nunchaku Do-podium voor De Jong Sports

Vijftien prijzen gaan mee terug naar Nieuw-Vennep.
Vijftien prijzen gaan mee terug naar Nieuw-Vennep. (Foto: Aangeleverd)

BREUKELEN / NIEUW-VENNEP - De Vennepse sportschool De Jong Sports heeft zaterdag 12 oktober veel prijzen gewonnen tijdens de 31ste open Breukelse Nunchaku Do kampioenschappen. Het team van Rene de Jong won vijftien prijzen.

Met een zeer sterk team vertrokken de sporters naar Breukelen. De inzet voor dit toernooi is de grote overall beker, de deelnemer met de meeste punten van de dag, verdeeld over drie onderdelen, mag de beker een jaar mee naar huis nemen. De 19-jarige Ricardo de Jong won de overall beker bij de senioren.

In totaal won Sportschool De Jong Sports vier keer goud, vier keer zilver, zes keer brons en de overall beker voor senioren.

Kumite (sparren)

Lengteklasse -1m45 en -1m55 B klasse

Lucas Slingerland werd knap derde in de klasse -1m45, ook Tygo van der Schuit werd derde voor het team uit Nieuw-Vennep.

Jort Peereboom werd kampioen in de B klasse en werd derde bij de A klasse. Tygo en Jort deden mee in de klasse -1m55, een superprestatie van deze drie debutanten.

Dames klasse -1m65 B

Debutant Iris Lloyd won het zilver

Senioren -1m75A

Brons was er voor Daan Bartels in een zeer sterk deelnemersveld, teamgenoot Jeroen Mense won het zilver.

De lengteklasse -1m85 werd ook overtuigend gewonnen door De Jong Sports. Ricardo de Jong werd kampioen, hij won al zijn partijen en pakte tien punten voor de overall beker.

Kata

Junioren: Daan Bartels liep een uitstekende kata en werd derde.

Senioren: Jeroen Mense werd derde.

Dames: Marissa de Jong pakte de titel, met een prachtige kata won zij zeer overtuigend.

Shodan: Ricardo de Jong behaalde het zilver, zeer belangrijke punten op dit moeilijke onderdeel, het onderdeel voor deelnemers met de zwarte band en hoger.

Freestyle

Junioren: Zilver voor Daan Bartels.

Senioren: De winnaar van dit onderdeel ging naar huis met de overall beker. Drie deelnemers hadden nog kans op de overall beker toen dit onderdeel startte. Ricardo de Jong deed een prachtige Freestyle en met de cijfers 9.1, 8.4, 9.1, 8.9 werd hij de grote kampioen.