Logo FC VVC.
Logo FC VVC. (Foto: PR)

Onverwacht toch nog winst FC VVC

  Sport

NIEUW-VENNEP - FC VVC won zaterdag 19 oktober onverwacht toch nog van VVSB in Noordwijkerhout. Vlak voor tijd stond het nog 3-2. Door een denderende slotfase werd het alsnog 3-4. Trainer Rick van IJzendoorn was na afloop een zeer gelukkig man.

Het duel begon later, omdat de grensrechter in de file stond. De fans van VVC zagen vervolgens dat hun team het in de openingsfase moeilijk had. De spelers van de tegenstander wisten elkaar goed te vinden. Het was dan ook terecht dat de thuisploeg op 1-0 en 2-0 kwam. Na een moeizaam half uur kreeg VVC meer grip op het duel. Vlak voor de pauze kon Kevin van Vilsteren zijn klasse tonen door 2-1 te scoren.

Sterke troef

In de tweede helft bleef het een spannend duel. Na een fout van de doelman van VVC werd het 3-1. Van IJzendoorn besloot enige wissels toe te passen. Vooral Jawad Akrasi bleek een sterke troef met uitstekend spel. Het was dan ook terecht dat juist deze speler 10 minuten voor tijd het tweede doelpunt voor VVC kon maken, 3-2. Even later trof hij de paal en kwam de thuisploeg goed weg. Door Van Vilsteren werd het een minuut voor tijd gelijk. VVC had de smaak te pakken en voelde dat de tegenstander rijp was voor de sloop. In de 95ste minuut kon Akrasi de winnende treffer maken.

Jongensboek

VVC had in het tweede bedrijf schitterend gespeeld en terecht gewonnen. Verhalen uit jongensboeken kunnen soms waarheid worden. VVC speelt volgende week in en tegen Oegstgeest.

Meer berichten