Een foto van Dave Lange is te zien op een scherm in de kantine van DIOS.
Een foto van Dave Lange is te zien op een scherm in de kantine van DIOS. ((Foto: www.dios.nl))

DIOS neemt afscheid van geliefde coach Dave Lange

  Sport

NIEUW-VENNEP - DIOS is in diepe rouw na het onverwachte overlijden van hoofdtrainer Dave Lange. Hij stierf op 48-jarige leeftijd tijdens een mountainbiketocht.

Dorpsclub verliest echte clubman

De verslagenheid bij de dorpsclub is groot. Dave Lange was een echte clubman die lange tijd aan DIOS was verbonden. Onder zijn leiding werd een zeer bijzondere opmars gemaakt van de vijfde naar tweede klasse.

De van oorsprong Hagenees speelde 14 jaar lang in het eerste en liet als jongeman al weten dat hij interesse had in het trainersvak. Als hoofdtrainer nam hij het stokje over van Wim de Haart. Die had te kampen gehad met een te kleine selectie. Lange had daar gelukkig niet mee te maken, maar het was voor hem even wennen om er een goed team van te maken.

Na de promotie naar de vierde klasse ging het snel. De kwaliteit van de selectie werd steeds hoger en er braken veel jonge talenten door. Dat was voor een groot deel het werk van Lange die uitstekend met de meest uiteenlopende karakters kon omgaan.

Tijdens een mountainbiketocht stierf Lange aan een hartaanval. De spelers, leden en fans van DIOS zijn er nog kapot van. Een clubman in hart en nieren is gestorven. Direct werd besloten alle duels voor het komende weekend te schrappen. Wat had Lange graag de derby tegen Pancratius meegemaakt. Helaas liep het anders.

Clubgeschiedenis

Donderdag 17 oktober was er een indrukwekkende bijeenkomst in de propvolle kantine. Ook zondag 20 oktober was de kantine opengesteld. Veel mensen schreven iets in een condoleanceboek dat te vinden was onder een scherm met de foto van Lange.

Het bestuur kwam met een treffende reactie: "Met Dave Lange verliest DIOS een echte clubman. De voormalig eerste elftalspeler was bij de club bezig aan zijn zesde seizoen als hoofdtrainer. Onder zijn leiding schreef de club uit Nieuw-Vennep in juni clubgeschiedenis door voor het eerst te promoveren naar de tweede klasse. Daarvóór was Lange ook nog als jeugdtrainer bij DIOS actief.''

Erehaag

Onder grote belangstelling heeft zijn uitvaart maandag 21 oktober in Nieuw-Vennep plaatsgevonden. Collega's van de politie, waar Lange werkte, vormden met zo'n vijfhonderd man tezamen met DIOS-selectiespelers een erehaag voor de ingang van de kerk. De kerkdienst in de Sint Anthonius werd massaal bezocht en was indrukwekkend. DIOS en Nieuw-Vennep zullen dit bijzondere mens niet vergeten.

Dave Lange laat zijn vrouw Miranda, zoon Finn en dochter Tara achter.

Meer berichten