Het Take Off Music Event wordt voor de 25ste keer gehouden.
Het Take Off Music Event wordt voor de 25ste keer gehouden. (Ton Hofstra Foto)

Bigbands jammen in 25ste Take Off Music Event

  Uit

HOOFDDORP - Voor de 25ste keer, op 24, 25 en 26 mei, staat het Take Off Music Event in Het Cultuurgebouw op het programma. Vijftien big bands uit zes verschillende landen verzorgen dit lange weekend verschillende optredens. Significant onderdeel van het evenement is de Corendon International Big Band Competition, een gratis toegankelijk evenement waarbij de nadruk ligt op jong muzikaal talent in alle stijlen.

Tijdens het Take Off Music Event zijn ruim vijftig bands uit zeven landen en ruim 550 muzikanten op totaal acht podia in 82 concertsets te zien en te horen. Toegang is vrijwel helemaal gratis, op twee topconcerten (Metropole Orkest Big Band & China Moses en Fay Claassen & band) na. Significant onderdeel van het festival is de Corendon International Big Band Competition; het grootste bigbandconcours van West-Europa.

Alle muzikanten van het festival overnachten in het Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Festivaldirecteur Loet van der Lee is blij dat bijna alle muzikanten in hetzelfde hotel slapen. "Zo hebben de artiesten volop de mogelijkheid te socializen en kunnen ze na afloop van het event in het hotel nog even lekker verder jammen. In het Novotel worden op zowel 24 als 25 mei vanaf 22.00 uur zogeheten Jam Sessies georganiseerd. Vorig jaar waren deze sessies in de bar van het hotel een groot succes en trokken ze meer dan honderd bezoekers per avond."

Meer berichten