Pizza's uit de leemoven zijn het allerlekkerste.
Pizza's uit de leemoven zijn het allerlekkerste. ((Foto: Heimanshof))

Fête de La Nature ook in Heimanshof

  Uit

HOOFDDORP - Op veel plaatsen in Nederland wordt in navolging van Frankrijk op zaterdag 25 en zondag 26 mei het Fête de la Nature gevierd. Met rondleidingen, maaltijden en feesten in de natuur die in dit jaargetijde op zijn mooist is.

Zien, beleven en proeven

De Heimanshof viert het feest mee, want het is elke dag feest in de natuur. Er is van alles te zien en te beleven in de kruidentuin, op de akkers, bij de bijen (die in deze tijd wel eens gaan zwermen), in de onderwaterontdekwereld (met dertig vissen, kreeften en amfibieënsoorten uit Haarlemmermeer), in de tropische- en woestijnkas en in de natuurspeelplaats.Ter gelegenheid van het Fête de la Nature gaat de leemoven aan om met kinderen, vanuit schoven graan, pizza's te bakken. En er zijn rondleidingen 'Eten uit de natuur' en 'Raak je angst en vooroordelen over insecten kwijt'. De optimale verzorging door de gastvrouwen en -heren, onder de bezielende leiding van Bep Spruit, maakt het natuurfeest compleet.

Toegang is gratis. De Heimanshof aan de Wieger Bruinlaan is beide dagen open van 13.00 tot 17.00 uur.

Heimanshof

De Heimanshof is een wilde plantentuin die bestaat sinds 1975. Inmiddels is deze tuin 2 hectare groot. Het ecologisch beheer over 44 jaar heeft een tuin opgeleverd, waar bijna alle landschapjes en biotopen van Nederland zijn te bewonderen en waar meer dan duizend kruiden en houtige gewassen groeien die de basis zijn van een onvoorstelbare rijkdom aan insecten, amfibieën, vissen, vogels, zoogdiertjes en slakken. Jaarlijks genieten 18.000 bezoekers en fotografen van deze rijkdom.

Op werkdagen is de tuin aan de Wieger Bruinlaan altijd open en tussen 15 april en 1 oktober is de tuin ook geopend op zaterdag- en zondagmiddag. Er is dan speciale aandacht voor (groot)ouders met kinderen om te spelen in de struintuin en om spelend de heemtuin te verkennen

www.deheimanshof.nl

Meer berichten