Ook editie 2018 kende dansoptredens.
Ook editie 2018 kende dansoptredens. ((Foto: FB: Harmoniekoepel Nieuw-Vennep))

Derde Full Colour Festival

  Uit

NIEUW-VENNEP - Het derde Full Colour Festival Haarlemmermeer is zaterdag 29 juni in de Muziekkoepel en op het Harmonieplein. De organisatie is in handen van de vrijwilligers van de Harmoniekoepel-commissie en van Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer.

Het Full Colour Festival is een festival van veelkleurigheid met deelnemers uit heel veel landen. Een belangrijk onderdeel van de optredens wordt verzorgd door lokale statushouders, evenals de hapjes en drankjes.

"De mix van de aanwezige verschillende culturen met de plaatselijke culturele activiteiten is de belangrijkste factor van dit festival", is de omschrijving door de organisatoren. De ingrediënten van het Full Colour Festival zijn muziek, proeven, dans, markt, mode en IkToon.

Muziek gaat klinken van Djembé Dramé, DJ de la Fresco, Interstate 44 en zangeres Boanna. Daarnaast klinkt Eritrese muziek en een grote Syrische band. Er zijn workshops en gratis proeven bij diverse internationale en lokale kramen. Danseres Fanta geeft twee optredens; om 13.00 en om 15.00 uur, met aansluitend een modeshow. Op de catwalk showen modellen hun eigen gemaakte kleding. Ook is er een kindermodeshow. Omdat juni de maand is van IkToon zijn er ook de gehele dag kunstuitingen van het Pier K project. In een tent op het plein zijn schilderijen en beeldende kunst te bekijken en In het Pier-Kafe wordt poëzie gehouden en treedt kinderkoor Amalia op. De Syrische band treedt op om 16.00 uur en sluit met alle aanwezigen af met 'We are the world'.

Het Full Colour Festival duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

https://harmoniekoepel.nl/events/full-colour-festival

Meer berichten