In optocht door de straten van Haarlemmermeer.
In optocht door de straten van Haarlemmermeer. ((Foto: Kees van der Veer))

Klassieke trekkerrit door Haarlemmermeer

  Uit

HAARLEMMERMEER - De restauratiegroep Meer-Historie van het Haarlemmermeermuseum de Cruquius verzorgt zaterdag 20 juli een trekker-rit door Haarlemmermeer. Zeker twintig tractoren doen mee aan deze parade.

Er zitten echte oldtimers tussen, zoals de Vierzon (1936), de Alles-Chalmers (1956), de Dextra en de Deutz. Achter de tractoren hangen onder andere een schillenkar, enkele landbouwmachines en een trailer met de Brons-trekker. De trekkertocht van de restauratiegroep is altijd een feest om te zien en te horen. Op de rustplek bij de IJsbaan in Nieuw-Vennep kunnen de tractoren van dichtbij bewonderd worden.

De tocht van circa 40 kilometer start 9.00 uur voor de Polderschuur, Spieringweg 536A in Vijfhuizen. Vanaf daar gaat de tocht via Cruquius, Beinsdorp, Rijsenhout, Hoofddorp naar Nieuw-Vennep. Daar is rond 13.00 uur een stop bij de IJsbaan. Daarna rijden de tractoren via Zwaanshoek en Cruquius terug naar Vijfhuizen. Rond 17.00 uur komt de parade weer aan bij de Polderschuur in Vijfhuizen. Oude en nieuwe tractoren kunnen aansluiten bij de parade door voor 9.00 uur aanwezig te zijn bij de Polderschuur in Vijfhuizen.

Meer berichten