De foto-expositie 'Point of View' verhuist naar Pier K. Met de klok mee, foto's van: Alexa, Yonas, Adel en Wim.
De foto-expositie 'Point of View' verhuist naar Pier K. Met de klok mee, foto's van: Alexa, Yonas, Adel en Wim. ((Foto: (Beeld: Aangeleverd)))

Foto-expo Point of View naar Pier K

  Uit

HOOFDDORP - Vluchtelingen en niet-vluchtelingen uit Haarlemmermeer hebben afgelopen jaar de wereld via 'de bril' – in dit geval de cameralens – van de ander bekeken. Rondom verschillende thema's zijn foto's gemaakt en prachtige verhalen verteld. Na de eerdere succesvolle expositie in het Historisch Museum opent de expositie 'Point of View - Zie jij wat ik zie?' 13 september in Pier K, centrum voor kunst en cultuur op het Raadhuisplein.

Fotografieproject 'Point of View' geeft een kijkje in de belevingswereld van de ander. Zo worden de aannames die we hebben over en weer, onze omgeving en maatschappelijke kwesties bespreekbaar en krijgen we meer inzicht in elkaar. Het initiatief, dat eerder ook in Culemborg en Dordrecht neerstreek, wil op deze manier een gevoel van verbinding brengen.

Acht landen

Met deelnemers uit acht verschillende landen (Burundi, Eritrea, Filipijnen, Irak, Jemen, Nederland, Soedan en Syrië) kende de Point of View-groep veel diversiteit en contrast in levensstijlen. "Verschillen tussen mensen krijgen vaak meer aandacht, omdat ze meer opvallen. Maar uiteindelijk blijken onze basiswensen en behoeftes toch heel erg overeenkomstig", zegt initiatiefneemster Karijn Kakebeeke.

Sommige foto's en verhalen zijn grappig en herkenbaar, anderen ontroeren. Het werk is persoonlijk, maar grote maatschappelijke thema's – zoals religie, euthanasie en keuzevrijheid in werk en leven – komen ook aan bod.

Videoportretten

Naast de foto's en verhalen van deelnemers worden videoportretten getoond. Hierin vertellen deelnemers over de verhalen en ervaringen die hen het meest zijn bijgebleven. Tijdens de tentoonstelling wordt het publiek uitgenodigd om ook mee te denken over de vragen die werden gesteld.

De foto's, persoonlijke verhalen en videoportretten zijn in de expositie 'Point of View - Zie jij wat ik zie? te zien van 14 september tot met 18 oktober in Pier K. De feestelijke opening is 13 september om 18.00 uur.

www.facebook.com/projectpov
www.instagram.com/point_of_view_insta
www.pier-k.nl

Meer berichten