Dertien koren op Venneps korenfestival

Uit
Het organiserende koor Droger Kan Niet.
Het organiserende koor Droger Kan Niet. (Foto: Ruud Rozevink)

NIEUW-VENNEP - In De Rustende Jager aan de Venneperweg is zondag 29 september in alle zalen en wandelgangen veel muziek te horen, tot en met het buitenpodium op het terras. Welluidende klanken van dertien verschillende koren uit Haarlemmermeer en wijde omgeving. Ze nemen deel aan het twaalfde korenfestival, georganiseerd door smartlappenkoor Droger Kan Niet.

De toegang is vrij, evenals parkeren voor de deur van het hotel. Bij de ingang krijgen publiek en koorleden vanaf 11.00 uur traditiegetrouw een warm welkom van de vrolijke 'Nu je er toch Band'. In de lounge staan kraampjes met onder andere bijouterieën en tassen.

Gevarieerd programma

Het Vennepse Nederlandstalige koor onder leiding van dirigent Henk Meulenbeld opent 12.00 uur het muzikale evenement in de Jachtzaal, met toppers uit het veelzijdige repertoire, dat bestaat uit levensliederen en smartlappen, aangevuld met hedendaagse popmuziek van vaderlandse bodem. Diverse bekende nummers zijn voorzien van een origineel Meulenbeld-sausje.

Daarna wordt het podium vrijgemaakt voor de gastkoren, met elk twee keer een optreden. Te horen en zien zijn shantykoor De Zeekanters (Noordwijk), Denk aan de Buren (Aalsmeer), Bollen Mina's (Lisse), Vrouwenkoor Vivace (Aalsmeer), Himonos (Hillegom), De Klinkers (Alblasserdam), Bolderkoor (Amstelveen), Uit volle borsten (Dussen), 4 Bier en 1 cola light (Hoofddorp), drumfanfare Mavileo (Leimuiden), meezingkoor Eigenwijs (Weteringbrug) en Route 66 (Hoofddorp).

Het organiserende koor Droger Kan Niet is hekkensluiter. Met elkaar staan de koren garant voor een gevarieerd, muzikaal festijn dat uitnodigt tot meezingen. Rond 18.00 uur sluit het festival af met een gezamenlijk optreden van koren en publiek.