De Hilltop Howlers band.
De Hilltop Howlers band. ((Foto: Aangeleverd))

Hilltop Howlers en Thomas Toussaint Band in Shack

  Uit

OUDE MEER - Hilltop Howlers stond al een tijd op het muzikale verlanglijstje van The Shack en vrijdag 18 oktober is het eindelijk zover; southern rock & soul uit de Achterhoek. Zondag 20 oktober is het podium voor Thomas Toussaint Band.

Als de Hilltop Howlers band op het podium staat, komt een flinke dosis energie, verpakt in een ijzersterke performance en een hoog muzikaal niveau, de zaal in. Muzikaal gezien ergens in het grensgebied tussen The Black Crowes, Rolling Stones en Lynyrd Skynyrd. Met een line-up om van te smullen: Lawrence Mul; zang (in The Shack bekend van The Doors en CCR tributes), Hendrik Jan Lovink op gitaar (Jovink en de Voederbietels en medeorganisator van de Zwarte Cross) Daan Boers op drums, Geo Wassink op toetsen, bassist Richard Hunting en gitarist Pieter Holkenborg. Rechtstreeks uit The Boogie Barn, waar alle nummers geschreven, geoefend en opgenomen werden; rootsy rockmuziek vermengd met blues, country en soul.

Thomas Toussaint

De jonge en frisse groep, de Thomas Toussaint Band, is geformeerd rondom zanger en award winnend harmonicaspeler Thomas Toussaint. De band staat garant voor een goed staaltje blues- en rootsmuziek. Met een solide backbone in de vorm van ritmesectie, bestaande uit drummer Paolo De Stigter en bassist Dirk Wagensveld, is deze groep voorzien van een vette groove. Gitarist Harm van Essen geeft deze band een verrassende bite door samen te smelten in de sound, maar tegelijkertijd messcherpe solo's uit zijn gitaar te toveren. De bronnen waaruit deze vierkoppige formatie hun inspiratie tappen, zijn Chicago blues, swing, Louisiana swamp, rock 'n roll en New Orleans R&B. Vanuit hun passie voor de blues wil deze band laten zien dat blues actueel is voor iedere leeftijd.

The Shack aan de Schipholdijk is vrijdag open om 20.00 uur, de Hilltop Howlers band begint 21.00 uur. Zondag is The Shack open vanaf 15.00 uur, Thomas Toussaint Band begint rond 16.00 uur. Toegang beide concerten is 10 euro.

www.the-shack.info

Meer berichten