(Foto: PR)

Jaarlijkse boomweggeefactie

HOOFDDORP - Bij het begin van de lente hoort de jaarlijkse nationale boomplantdag. Niet alleen op scholen wordt daarvan een feest gemaakt. Ook veel tuinen zien er feestelijker uit met natuurvriendelijke hoekjes en bomen en struiken die voor insecten en vogels beschutting en voedsel bieden. Daarom houdt De Heimanshof, samen met Stichting M.E.E.RGroen, sinds 2008 de boomweggeefactie.

De natuur is zeer productief in het uitzaaien van jonge boompjes en struiken. In de heemtuin en bij de natuurontwikkelingsprojecten van M.E.E.RGroen worden duizenden exemplaren verwijderd in de winter, waarvan er vele prima elders van pas kunnen komen. Ook dit jaar staan er van woensdag 13 maart tot 1 april weer 18.000 boompjes klaar voor belangstellenden. Hoe 'groener' iemand zijn tuin of terrein wil inrichten, hoe meer bomen er mee mogen. Het enige wat wordt gevraagd, is dat de mensen die boompjes ophalen, De Heimanshof steunen met een lidmaatschap of een gift.

Ook houdt De Heimanshof en M.E.E.RGroen zich aanbevolen voor bomen en struiken die spontaan bij mensen in de tuin opkomen. Kom deze gerust langs brengen. Vervolgens zullen de jonge bomen en struiken een nieuwe eigenaar vinden.

Openingstijden

De boompjes zijn op te halen (met speciale ontvangst en informatievoorziening) en in te leveren in De Heimanshof aan de Wieger Bruinlaan op woensdag 13 maart van 10.00 tot 17.00 uur, donderdagmorgen 14 maart, maandagmorgen 19 t/m donderdagmorgen 21 maart, maandagmorgen 25 t/m donderdagmorgen 28 maart. En op afspraak.

Verder is er zaterdag 23 maart een bomenmarkt bij het Raadhuis in Heemstede van 10.00 tot 16.00 uur.

Informatie bij Franke van der Laan, beheer@deheimanshof.nl / 06-48226490.

Meer berichten