Repair Cafés beginnen de lente in maart

Algemeen

HAARLEMMERMEER - De zes Haarlemmermeerse Repair Cafés rekenen in maart op de lente: Mensen gaan in de tuin aan het werk of willen gaan fietsen, maar er is iets defect. Ze gaan ermee naar het Repair Café. Maar natuurlijk zijn ook de stofzuigers, koffieapparaten en cd-spelers welkom. "En met kleding en fietsen kunt u ook weer terecht," zegt de vrijwilliger achter de naaimachine.

Veel mensen kennen de gang van zaken: Zij melden zich met hun apparaat bij de ontvangsttafel en vullen een formulier in. Soms moeten ze even wachten, waarna ze naar een van de reparateurs gaan, die zich over het apparaat, kledingstuk of fiets ontfermt. Ongeveer twee van de drie keer kunnen ze het in orde maken. "Het blijde gezicht van de bezoekers is voor ons genoeg," zeggen de reparateurs. "Maar een vrijwillige bijdrage in de collectebus op tafel is ook welkom," voegt bestuurslid Rien Wattel toe. "Daarmee kunnen we bijvoorbeeld een nieuwe set gereedschap kopen voor het zevende Repair Café in Haarlemmermeer, dat op zaterdag 11 mei begint in het Dorpscentrum in Spaarndam."

Agenda

De Repair Cafés die voor maart nog op de planning staan:

- Dinsdag 12 maart in Zwanenburg-Halfweg in De Hoek, Olmenlaan 141, Zwanenburg;

- Maandag 18 maart in Vijfhuizen in d'Oude Waterwolf, Kromme Spieringweg 436.

- Het Repair Café in Hoofddorp is een week later vanwege de verkiezingen, woensdagmiddag 27 maart in De Ark, Muiderbos 36;

- Woensdag 27 maart 9.30-12.00 uur in Badhoevedorp in 't Rietland, Christiaan Huygensstraat 21.

- Vrijdag 29 maart in Nieuw-Vennep in Ontmoetingscentrum Harmonieplein, Elemastraat 65.

Behalve in Badhoevedorp zijn alle cafés van 13.30 tot 16.00 uur.

Info bij Rien Wattel: 06-16040860.

www.repaircafehaarlemmermeer.nl