(Foto: Cruquiusmuseum)

Cruquius Museum open op stakingsdag

CRUQUIUS - Wat te doen met (klein)kinderen tijdens de nationale onderwijsstaking vrijdag 15 maart. Kom naar het Cruquius Museum aan de Cruquiusdijk voor een stoom- & waterkaartpracticum, kleurplaten en iets lekkers bij Theehuis Cruquius.

Vrijdag is er tussen 10.00 en 12.00 uur van alles te doen voor kinderen. In het stoompracticum kunnen zij experimenteren met water en vuur. Als er stoom is, gaat de machine werken en drijft andere machientjes aan. Op een 3D-kaart van Nederland wordt de stijging van de zeespiegel nagebootst en is te zien waar we in Nederland droge voeten houden. Voor de allerkleinsten zijn er kleurplaten. In Theehuis Cruquius is de ochtend af te sluiten met een pannenkoek of patat met kroket met surprise en limonade.

De combinatie van het stoom- & waterkaartpracticum duurt 40 minuten. Per ronde kunnen maximaal twaalf kinderen meedoen. De drie rondes zijn om 10.00 uur, 10.45 uur en om 11.30 uur. Aanmelden via aanmelden@shmdc.nl is aan te bevelen, met vermelding van gewenste aanvangstijd. Naast de toegang voor het museum kost het stoompracticum 1,50 euro.

Het Cruquius Museum is 15 maart open van 10.00 tot 17.00 uur.

www.haarlemmermeermuseum.nl

Meer berichten