Foto: Mirjam de Vries

Column Anke - Groene Vingertijd

door Anke Steffers

In Haarlemmermeer zitten we duidelijk in een groene periode. Er is zoveel te doen voor de natuur. De NLdoet-dagen zijn gevuld met massa's groene klussen. In Haarlemmermeer vooral georganiseerd door Stichting M.E.E.R.Groen. Maar ook Stichting Maatvast, die vele dorps- en buurthuizen heeft in de gehele gemeente, heeft diverse groene klussen.

Zo kun je in Badhoevedorp helpen met het opknappen van de buurttuin. In Hoofddorp worden bij De Boerderij bloembakken gemaakt. En in Nieuw-Vennep kun je bij Linquenda plantenbakken maken.

Stichting M.E.E.R.Groen gaat helemaal voor de buitenlucht. Zij gaat met NLdoet onder andere werken in de Voedseltuin Park 2010 in Hoofddorp, in de Groene Weelde in Cruquius, de natuurtuin in het Houtwijkerveld en de rotsentuin bij Bornholm. Al ziet MEERGroen eigenlijk liever dat mensen zich voor andere momenten aanmelden, want 'bij MEERGroen is het eigenlijk elke dag NLdoet en Natuurwerkdag tegelijk', aldus de stichting.

Iedereen mag meehelpen met NL doet, vrijdag 15 en 16 maart. Meld je aan via www.nldoet.nl/voor-vrijwilligers.

Ook groen is de Nationale Boomplantdag op woensdag 13 maart. Of is het Nationale Boomfeestdag? Ik ben er nog steeds niet uit welke naam de officiële is voor deze jaarlijkse dag waarop tienduizenden kinderen hun jassen aantrekken en buiten, in de buurt van hun school, bomen en struiken planten.

De groene weken sluiten af met NL Schoon, de landelijke opschoondag op zaterdag 23 maart. Noem de maand maart dus maar gerust 'de groene maand'. Iedereen kan tijdens NL Schoon een prikker ophalen en helpen met het opruimen van zwerfafval. En al haalt deze actie het nog lang niet bij NLdoet, ook NL Schoon heeft al ruim 1.700 aangemelde schoonmaakacties. In Hoofddorp zijn er bijvoorbeeld al vier. Aanmelden kan op www.supportervanschoon.nl/acties-in-de-buurt.

Er zit dus voor mij maar één ding op. Ook ik zal één van deze dagen de handen uit de mouwen moeten steken. Want ik houd van de natuur en ben me erg bewust van het veranderende klimaat. Schrijf ik direct een mooi artikel.

Meer berichten