VVC wint derby met Pancratius

NIEUW-VENNEP - FC VVC won zaterdag 9 maart met 2-1 van Pancratius. Het was knap dat de thuisploeg, ondanks de afwezigheid van veel vaste krachten, dit sportief beladen duel won.

Beide teams waren volop gemotiveerd. Een derby is en blijft iets bijzonders en er is bij beide clubs volop ambitie. Pancratius staat in de tweede klasse op de tweede plek en was vooraf licht favoriet. Het team van trainer Patrick van Leeuwen is dan ook volop in de race voor de nacompetitie. Trainer Rick van IJzendoorn was zich ervan bewust dat zijn team als underdog aan het duel begon. Hij zag ook voordelen, want de druk was daardoor minder.

Het werd een aantrekkelijk duel. Arbiter Blommesteijn liet in de eerste helft zien overwicht te hebben. Door windkracht 7 op het onbeschutte veld, deed de bal regelmatig 'vreemd'. De teams deden in de eerste helft niets voor elkaar onder. De gevaarlijke situaties kwamen voor beide doelen via corners en vrije trappen. De ervaren Rigi Graanoogst en Rezgar Kasim wisten bij VVC de nodige rust te brengen. Dat was nodig, want de gemiddelde leeftijd bij het team was zeer jong. Vier vaste krachten waren afwezig door blessures.

Toch werd het na iets meer dan een uur spelen 0-1. Na een goed genomen corner kon Walter Jaspers Pancratius op voorsprong brengen. VVC kwam razendsnel terug in de wedstrijd. De technisch vaardige Patrick Duarte wist zijn directe tegenstander op het verkeerde been te zetten en kon daarna de bal in de touwen knallen. Een kleine minuut later moest doelman Roy Schut de bal opnieuw uit zijn net halen toen Ruben Guda doeltreffend uithaalde.

Onvriendelijker

Het werd daarna wat onvriendelijker op het veld. Blommesteijn had het duel niet meer in de hand. Te veel overtredingen werden aan beide kanten niet bestraft. Vijf minuten voor het eindsignaal werden verschillende VVC-reserves en -begeleiders van de bank naar achter het hek gestuurd. Verder kwam het gelukkig niet en rood hoefde de arbiter niet uit te delen.

Van IJzendoorn was na afloop blij met de volle winst. Met nog acht duels te gaan, heeft VVC nog volop kans om nacompetitie te gaan spelen. Van Leeuwen was minder tevreden. Volgens hem verdiende dit duel geen winnaar. Dat waren zelfs veel fans van de tegenstander met hem eens. Pancratius kan de periodetitel waarschijnlijk vergeten en gaat zich nu volledig richten op de tweede plek.