DIOS verder in MidWest Cup

NIEUW-VENNEP - DIOS gaat naar de halve finale van de MidWest Cup. Het team van trainer Dave Lange won de uitwedstrijd tegen vijfdeklasser HYS met 0-3.

DIOS had de tegenstander duidelijk niet onderschat en speelde vol passie. Wesley Boogaart opende de score al vroeg in de wedstrijd. Daarna zag het publiek een aantrekkelijk duel. HYS kwam sterker voor de dag dan verwacht en had geen ontzag voor de tegenstander die toch twee klassen hoger speelt. De thuisploeg kreeg ook nog een strafschop. DIOS-doelman Rinse Klinkenberg wist de pingel echter te stoppen en even later wist hij nogmaals een gevaarlijke bal te keren. Lange schrok regelmatig van het fysieke te zware spel van HYS. Arbiter Fred van der Ploeg gaf wel drie gele kaarten om dit gedrag te stoppen, maar had harder moeten optreden.

In de tweede helft was DIOS heer en meester. Ralph Noordam wist verschillende goede kansen te creëren, maar had pech met de afwerking. Uiteindelijk kon hij toch 0-2 maken. Vlak voor tijd maakte Emiel van der Scheur de laatste treffer van het bekerduel.

DIOS is blij met het bereiken van de halve finale van de MidWest Cup en is benieuwd wie de volgende tegenstander wordt.

Meer berichten