Het Cantamus-koor uit Hoofddorp voert de St. John Passion op.
Het Cantamus-koor uit Hoofddorp voert de St. John Passion op. ((Foto: Cantamus))

Cantamus verzorgt passieconcert

NIEUW-VENNEP - In aanloop naar de passietijd voert het Christelijk Gemengd Koor Cantamus uit Hoofddorp zaterdag 23 maart de St. John Passion van de Britse componist Bob Chilcott op.

De bekendste Johannespassie is uiteraard die van Bach. Er zijn echter meer componisten geweest die het lijdensverhaal van Christus op muziek hebben gezet naar het evangelie van Johannes. De St John Passion van de koorcomponist Bob Chilcott leent zich goed voor de diepe emoties van het verhaal. Dat komt vooral doordat de muziek zijn wortels heeft in de tradities van de anglicaanse kerkmuziek. Wat dat betreft, roept Chilcotts Passie eerder herinneringen op aan de Crucifixion van John Stainers (1887) dan aan de 'Johannes' van Bach.

Tijdens dit concert voert het koor ook drie werken van Felix Mendelssohn uit, waaronder de bekende Psalm 42 'Wie der Hirsch schreit'. Solisten zijn: Jeannette van Schaik - sopraan, Erik Slik - tenor en Rick Zwart - bas/bariton. De begeleiding bestaat uit Jaco van Leeuwen op het orgel en leden van het Nederlands Begeleidingsorkest. De algehele leiding is in handen van Una Cintina.

De uitvoering is zaterdag 23 maart bij protestantse gemeente De Rank aan de Eugenie Previnaireweg 14. De zaal is open vanaf 19.30 uur, het concert begint 20.00 uur. Kaarten à 18,50 euro (kinderen 5 euro), inclusief consumptie en programmaboekje, zijn te koop aan de zaal, te reserveren via 023-5625584 of op www.cantamus.nl.

Meer berichten