Kijkje in de toekomst.
Kijkje in de toekomst. ((Foto: Pixabay))

Toekomstdebat Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER Ter afsluiting van de tentoonstelling 'Haarlemmermeer: van water, land en lucht' verzorgt gemeente Haarlemmermeer dinsdag 19 maart een 'Toekomstdebat' met maatschappelijke organisaties, die in Haarlemmermeer actief zijn. In het toekomstdebat, onder leiding van prof. Roel in 't Veld, verkennen en bespreken de aanwezigen de mogelijke toekomsten van Haarlemmermeer. Hoe denken we dat de toekomst van onze gemeente eruit zou kunnen zien?

Voor de bijeenkomst is een groot aantal maatschappelijke organisaties uitgenodigd. Onder andere Woningcorporatie Ymere, Podium voor Architectuur, het Kunstfort Vijfhuizen, de Participatieraad, Luchthaven Schiphol, de GGD, Stichting Kinderopvang Spaarndam, Businessclub Badhoevedorp en de afdeling Economische verkenningen van de Metropool Regio Amsterdam (MRA) hebben hun aanwezigheid al kenbaar gemaakt.

Rondleiding

De bijeenkomst begint 17.00 uur met een rondleiding door en samenvatting van de tentoonstelling. Na de rondleiding is er van 18.00 tot 18.30 uur een gezamenlijke maaltijd in '1852'. Om 18.30 uur begint het Toekomstdebat in de Raadzaal. Om 19.30 uur is er de afsluitende borrel.

Een eerste Toekomstdebat was er al op 24 januari bij de opening van de tentoonstelling, toen voor de kersverse, net gekozen gemeenteraadsleden in het kader van het inwerk- en introductieprogramma 'Nieuwe Raad'. Gemeenteraadsleden zijn ook uitgenodigd voor de tweede editie.

Tijdreis

De tentoonstelling 'Haarlemmermeer: van water, land en lucht' in nog tot 28 maart te zien in het Cultuurgebouw in Hoofddorp op het Raadhuisplein. De tentoonstelling is een tijdreis door historie, heden en toekomst van Haarlemmermeer. De expositie bestaat uit twee onderdelen. Onder de titel 'Terug naar de toekomst' staan de toekomstdenkers uit het verleden centraal die invloed hebben gehad op het (samen)leven en de inrichting van het polderlandschap. Onder het motto 'De toekomst voorbij' schetst de tentoonstelling fictieve en soms prikkelende toekomstbeelden van Haarlemmermeer.

Meer berichten