Nieuwe huiskamer in Nooduitgang voor jeugd

LISSERBROEK - Wethouder Marja Ruigrok heeft zaterdag 16 maart de 'Verdubbelaar' uitgereikt aan zeven jongeren van jongerencentrum De Nooduitgang in Lisserbroek. Deze jongeren willen hun centrum graag lichter en sfeervoller maken, om het nog gezelliger te maken. Omdat daarvoor geld nodig is, zijn ze in februari gestart met de crowdfundingsactie 'Een huiskamer voor jongeren in Lisserbroek'. De actie is zaterdag geëindigd en de jongeren hebben hun doel gehaald.

De tieners van 12 tot 16 jaar oud uit Lisserbroek hebben het project zelf bedacht en uitgevoerd. Ze zijn aan de slag gedaan met het maken en verkopen van boterkoek, het geven van een dansworkshop en het bereiden van een vier-gangenmenu voor veertig gasten. Wethouder Ruigrok heeft lovende woorden voor de jongeren: 'Wat een goede ideeën, daar krijg je toch helemaal zin in? Aanstekelijk om de nieuwe pioniers van Haarlemmermeer te zien.'

Crowdfunding

Het digitale platform www.nieuwepioniers.nl is opgericht door Sportservice Haarlemmermeer, Maatvast en gemeente Haarlemmermeer. De site biedt inwoners een platform om hun project bekend te maken en daarvoor geld in te zamelen. Elke euro die wordt opgehaald, verdubbelt de gemeente.

Meer berichten